Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

simya.pidpokrovombogorod@gmail.com

Приготування до подружнього життя

Велику відповідальність перед Богом і народом за приготування дітей до подружнього життя та сімейних обов’язків несуть батьки наречених. Які засади, моделі поведінки і життя діти бачать у своїх батьків, такі будуть втілювати у новостворених родинах. Тому батьки, заздалегідь,  мають готувати своїх дітей до відповідального батьківства. Батьківський дім – це школа, яка має навчити ввійти у життя.

Дружба між хлопцем і дівчиною, які мають намір побудувати християнську родину, має бути спрямована на пізнання моральних та духовних цінностей один одного. Тому є необхідне розумне спілкування, яке не переходить межі дружби. У спільному діленні можна пізнати риси характеру людини, її світогляд, засади і захоплення. Таким чином, молоді люди, зможуть  розпізнати своє покликання йти разом дорогою подружнього життя чи ні. У прийнятті рішення не слід керуватися виключно почуттями, користю чи зовнішньою красою, але також здоровим глуздом. Народне прислів’я говорить: “Не усе, що блистить є золото”.

Важливим чинником, щоб сказати “так” або “ні” на усе життя є спільні пріоритети у житті. Хлопцеві і дівчині слід проаналізувати погляди і ставлення до першорядних речей життя:

– Які є погляди на життя з Ісусом?

– Які є погляди на сім’ю і дітей?

– Чи людина є готова до труднощів і проблем. Чи спосібна їх вирішувати? Чи є самостійна?

– Яке має ставлення до грошей і роботи?

– Яке ставлення до батьків, друзів та співпрацівників? Чи має якісь лихі звички і залежності (грубіянство, гнівливість, ревнивість, матюки, “застрягає” в барах та гральних автоматах, п’янство, наркотики)?

– Чи є людиною вірною і жертовною?

– Чи любить правду і справедливість? тощо.

На прийняття рішення не має впливати страх чи якісь власні інтереси. Потрібно порадитися з батьками і священиком, а якщо їх немає, тоді зі старшими людьми, які мають життєвий досвід.

Необхідно, щоб хлопці і дівчата, які бачать себе у подружжі, молилися за доброго чоловіка і жінку, за християнського батька і християнську матір для своїх дітей. Особливо потрібно просити Божого світла, коли стоїмо перед вибором супутника спільного життя.

Наречені до шлюбу є покликані жити у стриманості. Це випробування буде для них школою вірності, великим благословенням та скріпленням у вірі прийняти одне одного від Бога у день шлюбу. Тут виявляється стійкість характеру та любов до Ісуса. Чимало закоханих зловживають свободою, тяжко грішать розпустою. Чим більше ображають Бога перед шлюбом, тим більше будуть нещасними. Тому треба пильно уникати нагод до гріха, не зустрічатися у невідповідному часі і невідповідних місцях, шукати сили в молитві та св. Тайнах.

Окрім дотримання дошлюбної чистоти, наречені мають готуватися до Таїнства подружжя також частою молитвою, приступаючи до св. Сповіді і св. Причастя та часто усвідомлювати собі, усю відповідальність, яку несе за собою подружнє життя перед Богом та народом.

share

No Comments Yet.

What do you think?

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*